19:00

Lerums IS (U)

Referat: Älvängens IK - Lerums IS (U)

Hemmapremiär och en stor publik som letat sog till Älvevi denna soliga vårkväll.
ÄIK startar matchen sömningt och det är inte mucket som stämmer, trots detta skapar vi ett friläge där Mathilda skjuter mitt på den utrusande målvakten. Ett bolltapp på egen planhalva i 30:e minuten gav gästerna en 1-0 ledning och fram till detta kändes det inte bra alls. Men så smått börjar skärpan infinna sig och innan halvtidsvilan har ÄIK vänt på steken.
Ledning 2-1 och känslan var att bara laget kommer upp i nivå i andra halvlek så skulle segern bärgas.
Andra halvlek blir spel mot ett mål och det var Lerums, utan att överdriva så kunde hemmalaget gjort 10 mål bara i andra halvlek om inte deras målvakt troligen hade sin bästa dag i karriären.
Ebba kom in och löpte sig fri gång på gång, men smått otroligt nog går hon av planen mållös.
Sista 60 minuterna är riktigt bra, så nästa match är det nog bra om vi spelar även de 30 första minuterna.
Totalt sett över 90 minuter en klart godkänd insats.

ÄIK dam-Lerums IS U 6-1 (2-1)

1-1 Mathilda Niklasson assist Amanda Gustavsson
1-2 Sofia Larson
1-3 Vilma Winberg assist Sofia Larson
1-4 Amanda Gustavsson
1-5 Amanda Gustavsson assist Vilma Winberg
1-6 Johanna Hamp Larsson assist Mathilda Niklasson